Følg os
Sprog

Ulrik Linnemann skubbet i muren under dramatisk EM-slutspurt

Ulrik Linnemann skubbet i muren under dramatisk EM-slutspurt
  • 16.sep.2018
  • admin

Det blev en dramatisk EM-finale som udspillede sig på banen Bikernieki i Letland i weekenden, men Ulrik Linnemann formåede alligevel at køre sig til en samlet 6. plads i Rallycross Europamesterskabet. Han overskred dermed alle forventninger forud for sæsonen og derfor er tankerne allerede rettet mod sæson 2019.

Linnemann Motorsport havde en udfordrende weekend til finaleløbet i Europamesterskabet. Hele sæsonen skulle afgøres i Letland mellem 30 af Europas bedste racerkørere, som var klar til at kæmpe det sidste slag. Danmarks eneste repræsentant i kongeklassen Supercar, Ulrik Linnemann, havde fra starten nogle vanskeligheder. I de første to heat måtte han tage sig til takke med en samlet 14. og 11. placering, på grund af tidsrøvende trafik. Værre gik det dog i det tredje kvalificerende heat, hvor Ulrik blev ramt af en konkurrent i den altafgørende start. Det resulterede i at danskeren måtte trække sig fra heatet, med et ødelagt hjulophæng. Efter intens arbejde fra teamets mekanikere blev bilen klar til det sidste og afgørende heat, hvor Ulrik måtte kæmpe trods sine minimale, hvis ikke umulige, chancer for at kvalificere sig til en finale.

”Jeg gav alt hvad jeg havde, trods komplikationer med bilen. Det lykkedes mig at snyde de andre konkurrenter, vinde heatet og køre mig ind på en rigtig god tid.” fortæller Ulrik om hans sidste kamp i EM-sæsonen. Han formåede at køre sig til en 5. hurtigste tid i det sidste kvalificerende heat, men han fik desværre ikke nok point for det, til at rette op på weekendens uheld. Dermed måtte sidste løb afsluttes uden en finaleplads, som Ulrik ellers har haft i 3 ud af de 4 tidligere løb i sæsonen. Det har altså været en ovenud fantastisk debutsæson for danskeren i EM-serien i Supercar og det betød en samlet plads som 6’er i mesterskabet. Teamet havde inden sæsonen forventet at slutte i top 10, men er meget tilfreds med at slutte foran nogle kørere med meget mere erfaring og bedre biler.

Efter et finaleløb bliver man nødt til at se fremad, og det ser Ulrik frem til: ”Efter en debutsæson hvor jeg har overrasket alle, er der en masse af de store VM-teams som gerne vil have skrevet kontrakt med mig på den kommende sæson. Det er ikke nogen hemmelighed at det eneste der står i vejen for en VM-debut er budgettet, og det er det som de næste måneder skal dreje sig om.”

Ulrik Linnemann vil d. 28-29 august for en sjælden gang være at se på dansk grund i sin VW Polo Supercar med 600 hk og firhjulstræk. Det sker til en gæsteoptræden ved finaleløbet i Danmarksmesterskabet på den nye Rallycrossbane i Esbjerg.