Følg os
Sprog

Uheldig weekend i Sverige

Uheldig weekend i Sverige
  • 06.jul.2015
  • Kim C. Jensen

KCJ00393

I rallycross meka’et Höljes i Sverige, var der i den forgangne weekend linet op til en særdeles velbesøgt afdeling af FIA Rallycross verdensmesterskabet 2015.

Knap 40.000 tilskuere, var samlet i de Svenske skove for at overvære årets største Rallycross event. Svenskerne er vilde med sporten, og 2015 var ingen undtagelse.

Ulrik og hans ihærdige team var naturligvis repræsenteret i SUPER1600 klassen.

Men det blev desværre en mildest talt MEGET uheldig weekend for Ulrik og teamet.

Det tegnede ellers umådeligt godt fra første startskud, hvor Ulrik og hans Peugeot racer var nærmest urørlige. Ulrik var hurtigste kører i både første og andet heat, og satte tilmed banerekord i andet heat med den hurtigste tid der nogensinde er kørt på Höljes banen i hans klasse. Tredje heat bød på en 2. plads. Og dermed var Ulrik den dominerende favorit til at gå hele vejen i den såkaldte “Magiske Weekend” som Svenskerne kalder den.

Fjerde heat bød på en yderst ubehagelig oplevelse, og var ikke magisk på nogen måde.

Jeg kommer godt fra start, og er en af de første til at lave indløb til det første sving, men på udvendig side hamrer en af konkurrenterne ind i siden af bilen. Dette resulterer i at jeg bliver presset op på den indvendige curbe, og dermed “ruller” bilen rundt 2 gange, og ender til sidst på taget – fortæller Ulrik, der heldigvis slap helskindet fra ulykken, og selv kunne kravle ud af den yderst medtagede bil.

Trods det uheldige fjerde heat, kan Ulrik med de forudgående fine resultater på Höljes banen, dog sætte 15 point ind på Europamesterskabskontoen. Dermed er han stadig med i kampen om topplaceringerne, såfremt han kan få bilen på højkant igen.

I skrivende stund indtager han en flot delt tredjeplads med kun et point op til andenpladsen. Næste afdeling af mesterskabet bliver afviklet i Frankrig d. 5&6 september.