Følg os
Sprog

Små fejl ødelagde Linnemanns sæsonstart

Små fejl ødelagde Linnemanns sæsonstart
  • 30.maj.2019
  • Dan Knudsen

Trods fantastisk flot kørsel hele weekenden blev det de små ting der gjorde udslaget for Ulrik Linnemann til sæsonåbneren på Höljes Motorstadion i Sverige. En punktering i den ene semifinale, og en uheldig start i den anden semifinale betød at finalerne begge dage blev kørt uden deltagelse af Linnemann

Fredagen var afsat til træning og her brugte Ulrik tid på at finde sig tilrette på banen. Han har ellers været her mange gange før, men aldrig i supercar klassen, så der skulle justeres lidt på kørestilen. Tiderne viste imidlertid at den blonde nordjyde havde styr på bilen. Han endte som samlet P5, og der var fuld tilfredshed med udbyttet.

Lørdag var en hektisk dag. Normalt afvikler man en afdeling over to dage, men her var programmet presset sammen, så man havde én afdeling lørdag, og én søndag. Det betød travlhed i garagen og ikke meget tid for kørerne til at lave ændringer på bil og kørestil. Ulrik var dog fuldstændig klar på opgaven. Fra de første indledende heats viste Ulrik at han har farten til at være med helt fremme. En punktering i første heat gjorde dog arbejdet noget sværere frem mod semifinalen.

 

En heatsejr, og hurtigste heattidi andet heat var dog et stærkt svar, og i Q3 var Ulrik også flyvende. Der holdt dog en Robin Larsson Audi i vejen for en heatsejr. Det var dog nok til en pole position i semifinale 2. Alt så lyst ud frem mod finalen. I semifinale 1 kom Robin Larsson ikke videre og i semifinale 2 var Ulrik blevet placeret med det svageste felt, så det lignede en sikker finaledeltagelse, da de 3 første over målstregen ville gå videre. Desværre løb Ulrik igen ind i en punktering, så der var en nedtrykt stemning i teamet. Man kunne dog juble over teamkammeraten Kevin Eriksson der vandt finalen og hentede det første trofæ hjem til Olsbergs MSE teamet.

Søndag var det så tid til revanche, og Ulrik var fast besluttet på at komme godt fra start. Med 3. hurtigste tid i heat 1 var han da også fint tilfreds. Banen var glat og udviklede sig fra minut til minut. Så selvom Ulrik var 3. hurtigst, så var teamkammerat Sebastian Eriksson, der var ude i sidste heat, hele 5 sekunder hurtigere, fordi banen var tørret meget mere op. I 2. kvalifikationsheat kom Ulrik i infight med Robin Larsson, og fik et voldsomt skub i bagenden af bilen. Og selvom Ulrik selv betegner det som normale “battlescars”, så takserede dommerne det lidt voldsomme skub til en 5 sekunders straf til svenskeren. Det betød en heatsejr til Ulrik. I heat 3 blev Ulrik overhalet på målstregen, og endte som P4. Den samlede kvalifikation placerede Ulrik som 3. bedst og det placerede ham i startspor 2 til semifinale 1. Udefra kunne det ligne en let opgave for den gæve nordjyde, da de to biler på hver side af ham, var teamkammeraterne Oliver og Sebastian Eriksson. De skulle bare ende 1-2-3 og ville så gå videre til finalen.

Desværre for Ulrik blev starten skæbnesvangerfor hans drømme om podiet. Han forklarer: “Inden starten varmer jeg dæk op, og ud fra det greb der var her, indstillede jeg mængden af power på min launchcontrol. På startgridden var der dog en del mere greb, og jeg stallede simpelthen. En meget ærgerlig fejl, der desværre betød endnu en misset finale for mig.” Selvom Ulrik igen fik gang i Hondaen, var afstanden til en finalegivende 3. plads, alt for stor, og han måtte slukøret se finalen fra tilskuerpladserne. Her kunne han se sin teamkammerat Oliver Eriksson løbe med sejren over Robin Larsson.

De første to afdelinger placerer Ulrik på en samlet 5. plads i mesterskabet, dog kun 8 point fra førstepladsen, så selvom det var en noget nedtrykt Linnemann der gjorde regnskab efter weekenden, så kunne han dog også se lyspunkter. “Det var naturligvis skuffende ikke at deltage i bare en af de to finaler, men min fart og mine placeringer i de indledende heats og semifinalerne, har gjort at afstanden til førstepladsen er minimal, så der er stadig masser af muligheder for at nå målet om en samlet sejr i serien.”

Den næste afdeling er på Ulriks hjemmebanei Nysum ved Hobro, og her viste han sidste år, at han kan vinde. Fra en startplacering som nr. 6 i finalen løb han med sejren. Så forventningerne til den afdeling er store. Det generer dog ikke Linnemann. “Jeg kan fint håndtere presset. Jeg kender banen ud og ind, og føler mig rigtig godt hjemme der. Så jeg lover at give de mange danske tilskuere en god oplevelse. Jeg går efter den øverste plads på podiet igen,” slutter Ulrik Linnemann.

Hvis du endnu ikke har købt billet til RallyX Nordic løbet 1.-2. juni på Nysumbanen, så kan de købes hos Motorsport Nordjylland, eller ved indgangen. Hvis du vil have en VIP oplevelse ud over det sædvanlige, så kan du købe VIP billet til arrangementet hos Ulrik Linnemann. Han lover der er fuld valuta for pengene.

 

Linnemann Motorsport