Følg os
Sprog

Linnemanns første løb i ny bil fører til sejr

Linnemanns første løb i ny bil fører til sejr
  • 25.feb.2018
  • admin

I weekenden havde Ulrik Linnemann sin debut i kongeklassen i Rallycross, ved det belgiske mesterskab. Løbet skulle fungere som træning for Ulrik inden han skal deltage ved Europamesterskabet i sin nyindkøbte SuperCar og det endte, over al forventning, ud i en sejr til Danmark.

Forventningerne var små, da Ulrik Linnemann og teamet kørte mod Belgien i fredags. Flere stjerner fra VM-serien havde nemlig også tilmeldt sig denne afdeling af det belgiske mesterskab, for at træne inden sæsonen. ”Mine forventninger til løbet var ikke særlig høje, fordi det er første gang i den nye bil. Det er et stort spring, fra en bil med forhjulstræk og 220 hk til en firhjulstrukken bil med 560 hk, så derfor skal både jeg og teamet lære nye ting.” fortæller Ulrik, som har lagt 7 år i top 5 i Europamesterskabet i den mindre klasse, Super1600.

Igennem weekenden lavede teamet nogle små ændringer og Ulrik fik lært bilen bedre at kende, efter et par begynderfejl. Efter de indledende heats lå det danske team på en 2. plads, lige i hælene på Andreas Bakkerud, som er en af stjernerne fra det prestigefyldte verdensmesterskab. Andreas Bakkerud har stor erfaring og kører i denne sæson hos et Audi fabriksteam, så derfor var han storfavoritten til at tage guldet til dette træningsløb. Ulrik kørte hele weekenden hurtigere end flere andre kørere fra EM-feltet, herimellem Derek Tohill fra Irland, som fik en 7. plads i Europamesterskabet i 2017.

I finalen var der tumult i første sving, men Ulrik fik lagt sig på en sikker plads til sølvet. Andreas Bakkerud udgik på den sidste omgang grundet problemer med bilen og Ulrik løb med 1. pladsen. ”Det var sjovt at have en VM kører at måle sig med. Mine omgangstider var utrolig tætte på hans, så det bliver spændende at se hvordan jeg kan placere mig i EM-feltet” fortæller Ulrik. Ulrik er meget tilfreds med den nyindkøbte racerbil og er klar til den første afdeling i Europamesterskabet, som løber af stablen den 14. april i Spanien.