Følg os
Sprog

Linnemann lider hård skæbne under EM afdelingen i Sverige

Linnemann lider hård skæbne under EM afdelingen i Sverige
  • 05.jul.2018
  • admin

Årets Rallycross-event som går under navnet ”den magiske weekend”, var ikke en succesoplevelse for Danmarks repræsentant ved Europamesterskabet. For første gang i denne sæson nåede Ulrik Linnemann desværre ikke til finalen i kongeklassen Supercar, grundet hård kørsel fra konkurrenterne.

Det danske team drog mod tredje afdeling af Europamesterskabet med en komfortabel 3. plads, takket være en meget succesfuld start på Ulrik Linnemanns debut i Supercar-klassen i Rallycross. De gode takter fortsatte i det første kvalificerende heat, hvor Ulrik Linnemann kørte sig til en heatsejr foran 51.600 tilskuere fra hele verden. Det andet heat gik derimod ikke efter planen. En konkurrent pressede Ulrik og kontakten medførte at han snurrede rundt. Takket være hurtige reaktionsevner lykkedes det ham at få styr på bilen, inden den havnede i barrieren.

Modet var dog stadig højt hos teamet, som standhaftigt lever efter mottoet, om aldrig at give op. Derfor var Ulrik klar til at kæmpe sig tilbage i det tredje kvalificerende heat, hvor han grundet det tidligere uheld måtte starte med dårligste odds, i det yderste startspor. Han tog dog alligevel føringen fra start, men to andre kørere pressede ham så hårdt, at tilskuerne fik bunden af Ulriks Volkswagen Polo at se. Danskeren var få centimeter fra at ende på taget, men reddede bilen i sidste sekund, men måtte desværre udgå med en punktering og diverse andre komplikationer.

Uheldet resulterede i at Ulrik ikke havde nogen muligheder for at kvalificere sig videre til semifinalen, trods farten viste at han hørte hjemme der. Dog valgte Ulrik alligevel at stille til start i det sidste heat, men igen fulgte uheldet den talentfulde kører, som punkterede på første omgang. ”Det ses desværre tydeligt at kørerne i midterfeltet kører væsentligt hårdere for at opnå deres semifinaleplads. Jeg ved at det ikke er der vi hører til i feltet, så jeg glæder mig til at kæmpe mig tilbage til toppen i de sidste afdelinger af mesterskabet” udtaler Ulrik, som er i gang med forberedelserne på bilen.

Ulrik Linnemann vil næste gang være i aktion ved en gæsteoptræden, til en afdeling af den skandinaviske serie RallyX Nordic på hans hjemmebane, Nysumbanen, d. 12 august. Her kan man for en sjælden gang opleve Ulrik på dansk grund, i hans Volkswagen Polo med 560 hk.