Følg os
Sprog

Linnemann er første dansker i World Rallycross Championship

Linnemann er første dansker i World Rallycross Championship
  • 17.jun.2019
  • Dan Knudsen

Danmark får endelig en dansk repræsentant ved verdensmesterskabet i Rallycross, når Ulrik Linnemann som den første dansker skal forsøge at kæmpe sig i toppen mod 25 af de bedste racerkørere fra hele verden. Ulriks team Olsbergs MSE har nemlig givet ham muligheden for at udleve sin største drøm, nemlig at stille til start i den ultimativt hårdeste klasse indenfor Rallycross når den svenske afdeling i Höljes afholdes den 5-7 juli.

Ulrik har tidligere formået at trække tre sølvmedaljer og en bronzemedalje til Danmark i det Europæiske mesterskab, og har derfor i det seneste årti været det største danske håb til at kvalificere sig til VM.

“Det er en stor drøm der går i opfyldelse!”

Det var de første ord fra Ulrik Linnemann, da det var sikkert at han skal deltage i World RX-mesterskabet i begyndelsen af næste måned. Han stiller til start i Höljes, en bane han kender rigtig godt, og som han er rigtig glad for at køre på.
“Höljes har altid været min favoritbane, og at få muligheden for et deltage i “The Magic Weekend” og konkurrere i den ypperste klasse, det er simpelthen fantastisk.”

Startpladsen til løbet kom i stand da teamchef hos Olsbergs MSE, Andreas Eriksson følte at det var passende at give Ulrik chancen, efter en meget solid start i RallyX Nordic serien. Som Andreas siger: “Jeg ser rigtig meget af mig selv i Ulrik – hårdt arbejde, dygtighed og en stærk vilje til at ville få succes. Og nogen gange skal den slags belønnes.”

Det var dog ikke den eneste grund der var til at søge om wildcard i Höljes.
“Ulrik er en meget hurtig chauffør og vi har en ny bil, den nye Honda Civic, der aldrig tidligere har konkurreret i FIA regi. Vi vil rigtig gerne vise rallycross verdenen hvad den kan, og Ulrik vil være en rigtig god repræsentant for Olsbergs MSE i den.”

Ulrik er mindst lige så begejstret som sin teamchef. Det er en fantastisk mulighed han er givet, og kan være et stort skridt fremad for dansk rallycross.
“Det er en fantastisk mulighed for mig, og det kom i stand da Andreas spurgte mig om jeg ville være interesseret i at vise Olsbergs MSE Hondaen frem i et af de mest ikoniske løb i WRX-kalenderen.”
“Jeg er rigtig taknemmelig for at Andreas og teamet giver mig denne mulighed, for endelig at få debut i World Rallycross mesterskabet,” siger Ulrik.

“Selvfølgelig vil konkurrencen blive hårdere – det er de 25 bedste rallycross kørere i verden, og kun 12 af dem vil nå frem til semifinalen, så det bliver en stor udfordring. Det vil dog bare betyde at jeg vil kæmpe endnu hårdere for at få et godt resultat med hjem, og vise at Hondaen er en rigtig hurtig bil.”

I denne omgang vil aftalen betyde at Ulrik deltager i løbet i Höljes, men det er også et stort udstillingsvindue både for ham og for Olsbergs MSE, hvor de kan vise at de er ved at forme noget vildt sammen. Forhåbentlig vil det blive en succes for både Ulrik og teamet.

WRX-afdelingen i Höljes afvikles i weekenden 5.-7. Juli