Følg os
Sprog

King of The Magic Weekend 2016!

King of The Magic Weekend 2016!
  • 03.jul.2016
  • admin

Ulrik Linnemann var en af de kørere som mærkede til magien i tredje afdeling af europamesterskabet i Rallycross, kendt som ”The Magic Weekend”. Grundet sort uheld hang mesterskabet øjensynligt i en tynd tråd for Linnemann, men han formåede at udnytte de få chancer han havde tilbage, og vidste sit værd, ved at kæmpe sig til tops i både semifinale og finale, og bragte dermed 1. pladsen til Danmark. Han fører nu mesterskabet med et point foran ungareren Krisztián Szabó, og er dermed et skridt nærmere på at bringe guldet til Danmark.

Teamet ankom allerede tirsdag til Höljes for at gøre klar til ”The Magic Weekend”. Kørerne havde set frem til at ankomme til den spændende racerbane i Sverige. Ulrik Linnemann har tidligere haft stor succes i det svenske, men var i år tilbage for at få revanche efter sidste års uheldige afslutning, hvor han væltede i hans Peugeot 208.

Allerede fredag skulle de første 2 indledende heats køres, da der til weekendens løb var over 100 tilmeldte biler på tværs af alle klasser. Da Ulrik Linnemann venter på startlyset til første heat er der kraftigt regnvejr, men han formår at vinde heatet og sætte næstbedste tid efter russeren Egor Sanin, som fik kørte sit heat med knap så meget regn. 2 heat var derimod ingen succes for Ulrik Linnemann – da bilen måtte skubbes bilen i gang på forstarten, grundet et defekt batteri. Ulrik lavede en fremragende start og førte heatet trods han ingen servostyring havde. Bilen gik dog i stå med få omgange tilbage og han måtte udgå fra heatet. Teamet fulgte deres motto ”Never give up” og gjorde bilen kampklar til 3. heat med godt mod. Ulrik var helt suveræn i heatet og lå til sikker sejr. I sidste sving, knækker fæstningen til styrestangen og Ulrik udgår blot 25 meter fra målstregen. Mekanikerne måtte igen kæmpe med at få bilen klar til 4. heat, som var det sidste lille håb for teamet. Der lå et stort pres på kørerens skuldre, da den eneste chance for at kvalificere sig til semifinalen var en fejlfri kørsel og en meget hurtig tid. En lynhurtig start og 4 stabile omgange betød at Ulrik Linnemann fik næstbedste tid efter ungarske Luigi, hvilket akkurat var nok til at komme på en samlet 12. plads og dermed kvalificering til semifinalen.

I semifinalen startede Ulrik Linnemann bagerst ved siden af den førende i mesterskabet Krisztian Szabo. Foran de to rivaler holder 4 andre biler, som er nogle af de bedste kørere fra hele Europa. Det krævede altså en ekstraordinær indsats at komme over mål som en af de 3 første og dermed køre sig til en plads i finalen. Ulrik Linnemann starter fremragende ud og efter fænomenal kørsel var alle modstandere indhentet. Ulrik Linnemann kommer først over mål, og en finaleplads var sikret. I finalen var de seks hurtigste Super1600 biler til start. De 44.400 tilskuere jublede da Ulrik Linnemann med suveræn kørsel sneg sig på en første plads, og viste at en stor portion sort uheld ikke kunne sætte en stopper for hans talent.