Følg os
Sprog

En succesfuld weekend sendte Ulrik Linnemann til tops på EM-ranglisten

En succesfuld weekend sendte Ulrik Linnemann til tops på EM-ranglisten
  • 13.maj.2018
  • admin

Debutsæsonen ser lovende ud for Ulrik Linnemann som har kvalificeret sig til to finaler ud af to mulige. Ulrik Linnemann tager en 5. plads med fra sæsonens løb i Belgien og kvalificerer sig herefter til en 3. plads i Europamesterskabet i Supercar.

Der var lagt op til en hård weekend i motorsportens tegn for Linnemann Motorsport i Belgien, med 28 af Europas bedste kørere til start i Supercar klassen. Ulrik Linnemann er stadig en rookie i klassen, som han debuterede i ved åbningsløbet i Barcelona sidste måned.

Ulrik startede weekenden med en 4. hurtigste tid i første kvalificeringsheat. Det var over al forventning for hele teamet, som kæmper om målsætningen med at kvalificere sig i top 12, for at gå videre til semifinalen. I det andet kvalificeringsheat blev det til en 11. hurtigste tid. Da dagen var omme, besluttede teamet at lave nogle ændringer, for at blive mere konkurrencedygtig til søndagens race.

I søndagens to kvalifikations heat, kørte Ulrik sig til henholdsvis en 11. og en 7. hurtigste tid. Dette gav Ulrik en samlet 4. plads, og dermed en plads i semifinalen. Ulrik startede på første række i semifinalen, sammen med Reinis Nitiss fra Letland, som fører Europamesterskabet. Ulrik tog starten og førte to omgange, hvorefter han måtte overgive 1. pladsen til Reinis. Det danske håb kørte en andenplads hjem i semifinalen og gik dermed videre til finalen.

Der var flere danske fans som var rejst til Belgien, mens andre så spændt med på TV’et, da Danmarks største Rallycross stjerne, startede til finalen. I finalen fik Ulrik en kanon start, men efter et skub i første sving kom han ud af svinget som 2’er. På de resterende omgange blev Ulrik overhalet af en modstander, og efter afvikling af joker resulterede det i en 5. plads.

Linnemann Motorsport er efter den succesfulde start meget optimistisk over den kommende sæson. ”Det er svært ikke at lade sig farve af topresultaterne, men vi prøver at se realistisk på resten af sæsonen, og vores målsætning er derfor stadig at slutte i top 10, ud af de 40 kandidater som deltager henover sæsonen.” fortæller Ulrik.

Næste gang Ulrik sætter sig bag rattet, bliver til Classic Race i Århus. Her kan man for en sjælden gang se teamets firhjulstrukne VW Polo med 560 hk i action på dansk grund.