Følg os
Sprog

Eksklusivt på linnemannrx.com: “Frida” tager ny form

Eksklusivt på linnemannrx.com: “Frida” tager ny form
  • 10.feb.2015
  • Kim Lauritsen

photo

Eksklusivt til jer der besøger linnemannrx.com: Forberedelser til 2015 i tekst og billeder.

Jeg kan med glæde og stolthed fortælle at forberedelserne er i fuldt gang forud for den kommende Rallycross sæson. Af professionelle årsager har jeg valgt at allokere alle mine midler til de 7 løb der foreligger det europæiske mesterskab, derfor vil jeg desværre ikke deltage i Danmark.” forklarer Ulrik Linnemann fra værkstedet lidt uden for Suldrup, en mørk februar-aften.

I selverkendelsens lys var 2014-sæsonen ikke tilfredsstillende for teamet. Det man håbede skulle blive året, hvor alt gik op i en højere enhed blev aldrig for alvor realiseret. Det har i bagklogskabens lys også været en tand for grådigt og urealistisk at regne med, at en nybygget bil skulle være klar til at tage trofæer allerede det første år. Teamet har gennem 2014 erkendt at dette måtte være et læreår, og har i denne forsæson igangsat en lang række ændringer. Ombygningen sker primært på Peugeot 208’erens konstruktion, hvilket eksekveres ud fra en lang række data, foretaget af Ulrik og hans mekanikerstab gennem sæsonen 2014.

På spørgsmålet om hvilke ændringer der er tiltænkt, svarer Ulrik:
Sidste år var hårdt for alle i teamet på rigtig mange parametre. Frida levede jo aldrig for alvor op til vores forventninger, til trods for at vi lancerede en langt mere moderne rallycrossbil. I vores forberedelser til 2015 er vi derfor tvunget ud i en række initiativer, der gerne skulle forløse bilens fulde potentiale. Karosseriet gennemgår en række forbedringsprocesser i forhold til styrke og traction. Herudover skifter jeg leverandører af støddæmpere og motor, hvis alt går som planlagt. Dette fordi vi har nogle rigtig spændende muligheder på hånden. Men nu må vi se, vi skal tage de kloge valg for det handler kun om at blive bedre fra nu af. Jeg er fortrøstningsfuld, for jeg har de bedste folk omkring mig og jeg selv føler mig bedre end nogensinde før.

Peugeot 208

Ulrik Linnemann’s Peugeot 208 står overfor en række radikale ændringer, inden sæsonen 2015 skydes igang den 24.-26. april i Portugal.

 

Bag enhver sejr ligger rigtig mange forberedelsestimer, og der vil oftest være en tydelig sammenhæng mellem graden af forberedelse og succesoplevelser. Som et led i arbejdet mod EM-titlen, har Linnemann Motorsport etableret samarbejde med coachen Tommy Schröter, som gennem sæsonen vil være tilknyttet teamet som ekstern coach. Det at arbejde sammen med en coach, betyder meget for den mentale tilgang til at løse opgaver eller konflikter. Ulrik fortæller, at han tidligere har været skeptisk i forhold til at arbejde sammen med en coach, fordi antagelsen om at kunne forbedre sig markant som racerkører ved at sidde på en badebold, spille computer og slukke lamper er uhåndgribelig for mange, og var det også for Ulrik Linnemann.

Spørgsmål: Hvordan kommer vi til at se Tommy Schröter’s indflydelse på dig i den kommende sæson?

Jeg er først og fremmest beæret af denne aftale med Tommy. Jeg har stort respekt for ham som person og som racerkører. Jeg har tidligere været fordomsfuld overfor samarbejdet med en coach, men jeg tager virkelig hatten af for Tommy og hans metoder. Det har været lærerigt at besøge ham, og jeg har afgjort fået øjnene op for hvor vigtig især fysisk træning og forberedelse er for koncentrationsevnen. Jeg husker specielt en øjenåbner jeg fik fra ham da jeg piskede derudaf på spinningcyklen; Ulrik, ved du egentlig hvorfor vi gør det her? Hvor høj tror du egentlig din puls er, når du kører ned af starten med 5 gale russere omkring dig? Tror du selv på at du kan tage de rigtig valg med en puls på 200, når du ikke er vant til at have det? Det er helt sikkert at jeg er bedre forberedt end tidligere takket være Tommy, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham gennem sæsonen.

THEP7946

Det er sådan her vi kender ham allerbedst. – Men bag styrthjelmen findes en hårdtarbejdende mekaniker, med stor tro på egne evner og farverige idéer til hvordan bilen altid kan (og skal!) forbedres for at følge med udviklingen.

 

Linnemann Motorsport skyder sæsonen igang den 24.-26. april på Montalegre-banen i Portugal, men herinden skal en række tests og shows overstås. Opgaverne er mange for det lille nordjyske team, og man ser med stor glæde frem til de mange opgaver i 2015. Se billeder af ombygningen af Frida i galleriet.

Se evt. også tommyschröter.dk